diumenge, 4 de juny de 2017

213- Laberint Blau. Andorra Land Art - 2017.


La proposta artística  que us presento enguany per a la biennal Andorra Land Art pren la forma d’un gran laberint de color blau. 
Aquesta proposta es relaciona directament amb el concepte del Camí dels drets humans.
El laberint és la figura arquetípica que  representa el difícil camí  ple de dificultats que s’ ha de recórrer per arribar a un centre esperat .
 Aquesta meta desitjada  solia simbolitzar en l’antiguitat clàssica un viatge èpic  per matar al minotaure. A l’edat mitjana els laberints simbolitzen el difícil camí ple de dificultats que s’ha de recórrer per aconseguir la saviesa o la divinitat. 
En aquesta proposta artística, el meu laberint vol representar el trajecte ple de perills que els refugiats van haver de passar  per arribar a la llibertat durant  els conflictes bèl·lics.
Així doncs, la imatge del laberint que us proposo esdevé el símbol inequívoc del camí dels drets humans  i la llibertat que suposa arribar al la seva fi o al centre del laberint.
El laberint és de color blau , símbol de pau i esperança. L’autor utilitza sovint aquest color per policromar les seves escultures I esdevé un segell personal. A la primera proposta Andorra Land Art;  el cérvol que va presentar també tenia el mateix to.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada